Cara syarikat bilion dolar buat product launch guna offer yang power?

(Strategi, contoh dan cara buat dalam masa 24 jam)

Strategi ini agak kontroversi.
Tak semua orang boleh tiru.
Yang pasti, semua orang boleh belajar.
Partner saya sendiri (Uncle Tiger) jadi salah seorang yang terpengaruh jadi pembeli akibat strategi syarikat ini.
 
Syarikat apa?
SAMSUNG.
Ini bukan syarikat kecil. Bilion dolar punya sales setahun.
Mereka juga guna strategi product launch. Sangat power.
Strategi product launch ini mereka gunakan untuk pelancaran Samsung Note 20 dan Samsung Note 20 Ultra 5G.
(Dan secara tak langsung kami juga ada kongsikan di Hack A Launch Digital)
 
Kalau nak senang faham, saya bagi contoh sekali.
Supaya anda boleh tiru dan buat benda yang sama (atau lebih baik)

Fasa 1 - Preorder dan bagi special offer (dan limited). Apa Samsung buat?

+ Buka Preorder dan bagi free ear buds (headphone).

Fasa 2A - Buka jualan retail dan bagi 3 pilihan. Apa Samsung buat?

Pilihan 1: Beli phone dapat free UV Sterilizer & Wireless Charger.

Fasa 2B - Boleh trade-in telefon (brand berbeza) Apa Samsung buat?

Pilihan 2: Jual telefon dan dapat harga special, free gift UV Sterilizer & Wireless Charger. Dapat diskaun ekstra RM500.

Fasa 2C - Installment plan RM500 Apa Samsung buat?

Pilihan 3: Beli phone guna installment plan dan Samsung belanja ansuran bulan pertama adalah RM500.

Masih dapat free gift seperti sebelum ini.

Untuk Fasa 2A, 2B, dan 2C – Upsell dan dapat lucky draw.

Apa Samsung buat?

Semua pembeli dapat diskaun 30% untuk aksesori seperti jam, casing dan sebagainya.
Setiap hari (selama 5 hari), Samsung bagi free gift TV Samsung 50 Inci untuk 240 orang pertama.

Fasa 3 - Leverage promotion channel menerusi syarikat-syarikat Telco di Malaysia.

Mereka gunakan offer installment kepada user-user syarikat Telco lain di Malaysia (Contoh: Maxis / Digi / etc)

Apa yang kita boleh belajar dan buat sekarang?

Contohnya:
1 – Buat jualan preorder dan bagi offer special khas untuk orang yang preorder.

2 – Letakkan tarikh tamat preorder.
(Contoh: tamat dalam masa 3 hari dari sekarang)

3 – Apabila buka jualan retail, buat 3 offer berbeza.
(Contoh: Boleh rujuk fasa 2A, 2B dan 2C yang Samsung buat).
Semoga bermanfaat dan dapat praktiskan strategi ini pada bisnes tuan puan.

Macam biasa, saya nak cabar semua yang tengah baca page ini.

Daftar Kelas Hack A Launch Digital sekarang. Belajar selama 7 hari tanpa ponteng kelas.

SIMULASI & CONTOH (STEP-BY-STEP)

#FASA 1

#FASA 2

#FASA 3

BELAJAR & BUAT SEKARANG

📌 Sila TONTON video dibawah!

Video - Tuan Saif (The Ultimate CEO) guna strategi Hack A Launch untuk buat sales RM1,000,000.

Jumlah members? Bukan sikit. 30,000+ orang yang dah belajar direct under The Ultimate CEO.

Cara dia buat marketing?

Pakai strategi Hack A Launch.

.

Paling best?

3 kali dia tiru strategi Hack A Launch, terciduk teruk.

Rugi. Tak capai target.

Kenapa?

.

Sebab dia cuma tengok apa yang saya dan Uncle buat.

Bukannya datang kelas dan belajar direct.

.

Memandangkan dia memang rapat dengan Uncle, dia pun pergi jumpa direct.

Uncle kalau bab susun strategi launch, memang A.

Saya sendiri pun sampai hari ini tak faham macam mana otak Uncle boleh jadi geliga.

Rasanya sebab makan cengkerik dari kecil.

8 Strategi launch - Sekarang, setiap kali buat launch memang tak lari sales RM250,000 ke RM500,000 setiap minggu.

(Purely kempen marketing untuk cari pelanggan baru. Jadi kos iklan pun sangat besar)

Masa lepak hari itu, katanya spend ads RM10,000 ke RM30,000 sehari itu adalah normal.

.

Saya suka untuk share contoh-contoh strategi yang dia test untuk The Ultimate CEO.

1 – Untuk kes produk ini, agak special. Sebab tak ada offer yang macam Hack A Launch ajar.

(Tak perlu fast action bonus, main bonus dan sebagainya)

2 – Offer produk ini lebih kepada pricing strategy.

3 – Sebab dia pernah test jual harga atas RM99 (RM129, RM149 dan sebagainya).

Tak menjadi. Conversion tak capai target setiap kali buat product launch.

.

4 – Bila tukar kepada RM99, memang setiap kali buat launch boleh convert waiting list kepada 2,500 ke 5,000 customer dalam masa 4 jam.

5 – Benda yang saya suka adalah konsistensi team dia buat marketing.

6 – Bila dah jumpa offer yang berkesan, dia ulang setiap minggu buat launch.

.

7 – Pernah sekali saya sendiri tengok live dia buat sales RM1,000,000 sebulan.

(Tapi kena ingat, with great sales comes with great responsibility and big ads spendIng)

8 – Untuk jadi macam dia, memang kena berani spend besar untuk buat testing.

.

Satu lagi, product development team The Ultimate CEO pun bukan main-main.

Komitmen mereka buat video setiap minggu untuk student yang nak belajar Shopee, ini semua orang tak boleh buat.

Saya sendiri tak boleh. Malas. Haha

Anda bersama dengan 200+ alumni Hack A Launch Digital yang lain untuk membantu anda.

Sebagai contoh?

Apabila alumni ada soalan tentang strategi Hack A Launch, mereka akan dapat bantuan daripada saya sendiri dan Uncle Tiger.

📌 Fast Action Bonus - 40 Pembeli Pertama - Hack A Launch 1 Day Exclusive Class - Bernilai RM2,997

1 – Kami akan buat kelas HAck A Launch selama 1 hari kepada 40 orang pertama yang daftar hari ini.

2 – Dalam kelas ini, kita akan buat sesi R&R (revision & review) untuk upgrade strategi product launch anda.

3 – Kelas ini saja bernilai RM2,997. Tapi untuk 40 orang pembeli pertama, anda akan dapat akses 100% percuma.

4 – Anda juga akan belajar daripada case study product launch kami yang paling latest untuk bisnes kami sendiri dan klien-klien yang lain.

5 – Lokasi dan tarikh kelas akan diberitahu dalam Telegram Group selepas tamat sesi 7 hari kelas online.

Claim diskaun 50% anda sekarang iaitu RM1,997 sahaja (Harga asal: RM5,000)

Isi nama, email dan nombor telefon anda sekarang.

Anda boleh claim diskaun sebanyak 50% (RM1,997 sahaja).

Harga asal: RM5,000.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi Tuan Raouf di 012-6328501

×
×

Cart