Copywriting SMS yang proven untuk fasa pre launch dan launch?

(Sekali dengan contoh!)

Saya jarang cerita tentang taktik.
Tapi, sepanjang kami buat kelas Hack A Launch, ramai alumni yang tanya soalan yang sama berkenaan SMS.
Bukan sekali. Bukan dua kali.
Tapi berkali-kali.
 
SMS ini sebenarnya teknologi untuk berkomunikasi dengan pelanggan kita saja.
Ingat, ia adalah teknologi.
Sama seperti Facebook, Instagram dan sebagainya.
Teknologi ini hanya memudahkan kerja dan proses.
 
Yang paling penting adalah strategi ini.
Macam mana kita mahu guna? Untuk tujuan apa? Supaya capai matlamat apa?

Untuk product launch, biasanya teknologi SMS digunakan pada 2 fasa iaitu:
FASA 1 – PRE-LAUNCH.
FASA 2- LAUNCH.

Saya akan kongsikan simulasi dan contoh. Mudah untuk kita semua faham gambaran besar.
Paling penting, dalam masa 24 jam selepas baca, kita dah tahu nak buat apa.

FASA 1 - SMS PRE-LAUNCH.

Apa matlamat utama SMS untuk pre launch?
Awareness.
Bagi kesedaran. Bagi keinsafan kepada customer dan prospek kita. Haha.
Bagitahu mereka yang kita akan buat promosi khas pada tarikh dan masa spesifik.
Saya terus bagi contoh ya.
 
Jika kita nak buat product launch, maka contoh SMS prelaunch kita adalah seperti berikut:
Berapa kali blast: 1 kali.
Contoh SMS: Produk A akan buat promo. Ada hadiah bernilai RMXXX untuk 10 pembeli pantas. Tarikh dan masa semua ada di website: (website anda)
 

FASA 2 - SMS LAUNCH

SMS launch pula berbeza dengan pre launch.
Ia bergantung pada strategi kita.
Dalam Hack A Launch, biasanya kami gunakan waiting list.
Mana-mana prospek yang masuk dalam waiting list, maksudnya mereka izinkan kita untuk blast SMS untuk beritahu jualan dibuka.
 
Kaveat: Hanya SMS pada prospek yang masuk waiting list khas saja untuk product launch.
Berapa kali blast: 3 kali
(SMS Jualan dibuka. SMS 2 jam sebelum jualan tutup. SMS 1 jam sebelum tawaran tutup)
Contoh SMS (Jualan dibuka):
Jualan dah dibuka! 10 pembeli pertama dapat hadiah bernilai RMXXX. Beli sekarang: (website anda)
Contoh SMS (2 jam sebelum jualan tutup):
Lagi 2 jam jualan akan tutup ya. Kami tambah lagi 3 hadiah bernilai RMXXX. Beli sekarang: (website anda)
Contoh SMS (1 jam sebelum jualan tutup):
Lagi 1 jam! Last call untuk dapat hadiah bernilai RMXXX. Beli sekarang: (website anda)
Saya dah terangkan secara detail cara untuk buat SMS prelaunch dan launch.
Bukan sekadar copywriting.
Saya dah bagi sekali strategi dan template.
Sila gunakan dan selamat menghasilkan jualan besar dengan SMS.
 
Saya pun nak jemput (dan cabar) semua usahawan supaya datang ke kelas online Hack A Launch selama 7 hari straight.
Kita ada sesi brainstorm dan buat product launch sama-sama.
Siap ada Telegram Group untuk discuss dan review segala strategi product launch khas untuk bisnes anda.

SIMULASI & CONTOH (STEP-BY-STEP)

#1

#2

#3

📌 Sila TONTON video dibawah!

Video - Tuan Saif (The Ultimate CEO) guna strategi Hack A Launch untuk buat sales RM1,000,000.

Jumlah members? Bukan sikit. 30,000+ orang yang dah belajar direct under The Ultimate CEO.

Cara dia buat marketing?

Pakai strategi Hack A Launch.

.

Paling best?

3 kali dia tiru strategi Hack A Launch, terciduk teruk.

Rugi. Tak capai target.

Kenapa?

.

Sebab dia cuma tengok apa yang saya dan Uncle buat.

Bukannya datang kelas dan belajar direct.

.

Memandangkan dia memang rapat dengan Uncle, dia pun pergi jumpa direct.

Uncle kalau bab susun strategi launch, memang A.

Saya sendiri pun sampai hari ini tak faham macam mana otak Uncle boleh jadi geliga.

Rasanya sebab makan cengkerik dari kecil.

8 Strategi launch - Sekarang, setiap kali buat launch memang tak lari sales RM250,000 ke RM500,000 setiap minggu.

(Purely kempen marketing untuk cari pelanggan baru. Jadi kos iklan pun sangat besar)

Masa lepak hari itu, katanya spend ads RM10,000 ke RM30,000 sehari itu adalah normal.

.

Saya suka untuk share contoh-contoh strategi yang dia test untuk The Ultimate CEO.

1 – Untuk kes produk ini, agak special. Sebab tak ada offer yang macam Hack A Launch ajar.

(Tak perlu fast action bonus, main bonus dan sebagainya)

2 – Offer produk ini lebih kepada pricing strategy.

3 – Sebab dia pernah test jual harga atas RM99 (RM129, RM149 dan sebagainya).

Tak menjadi. Conversion tak capai target setiap kali buat product launch.

.

4 – Bila tukar kepada RM99, memang setiap kali buat launch boleh convert waiting list kepada 2,500 ke 5,000 customer dalam masa 4 jam.

5 – Benda yang saya suka adalah konsistensi team dia buat marketing.

6 – Bila dah jumpa offer yang berkesan, dia ulang setiap minggu buat launch.

.

7 – Pernah sekali saya sendiri tengok live dia buat sales RM1,000,000 sebulan.

(Tapi kena ingat, with great sales comes with great responsibility and big ads spendIng)

8 – Untuk jadi macam dia, memang kena berani spend besar untuk buat testing.

.

Satu lagi, product development team The Ultimate CEO pun bukan main-main.

Komitmen mereka buat video setiap minggu untuk student yang nak belajar Shopee, ini semua orang tak boleh buat.

Saya sendiri tak boleh. Malas. Haha

Anda bersama dengan 200+ alumni Hack A Launch Digital yang lain untuk membantu anda.

Sebagai contoh?

Apabila alumni ada soalan tentang strategi Hack A Launch, mereka akan dapat bantuan daripada saya sendiri dan Uncle Tiger.

📌 Fast Action Bonus - 40 Pembeli Pertama - Hack A Launch 1 Day Exclusive Class - Bernilai RM2,997

1 – Kami akan buat kelas HAck A Launch selama 1 hari kepada 40 orang pertama yang daftar hari ini.

2 – Dalam kelas ini, kita akan buat sesi R&R (revision & review) untuk upgrade strategi product launch anda.

3 – Kelas ini saja bernilai RM2,997. Tapi untuk 40 orang pembeli pertama, anda akan dapat akses 100% percuma.

4 – Anda juga akan belajar daripada case study product launch kami yang paling latest untuk bisnes kami sendiri dan klien-klien yang lain.

5 – Lokasi dan tarikh kelas akan diberitahu dalam Telegram Group selepas tamat sesi 7 hari kelas online.

Claim diskaun 50% anda sekarang iaitu RM1,997 sahaja (Harga asal: RM5,000)

Isi nama, email dan nombor telefon anda sekarang.

Anda boleh claim diskaun sebanyak 50% (RM1,997 sahaja).

Harga asal: RM5,000.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi Tuan Raouf di 012-6328501

×
×

Cart