Boleh ke close 10 stokis dalam masa 4 jam? Saya bagi contoh strategi sekali ya.

Saya pun tertanya-tanya.

Dulu pernah tolong salah seorang partner ini crime.

Dia buat training percuma. Kemudian sebelum habis training, dia buat offer khas.

.

Dapat la juga stokis baru, ejen upgrade jadi stokis, dan ada yang restock.

Cuma kali ini, saya nak cuba bedah siasat.

Termasuklah bagi contoh.

Sebab kalau tuan puan founder yang memang mencari stokis, mungkin ini boleh jadi sebagai ikhtiar.

.

Hey ho. Lets go (The Ramones)

Langkah 1 - Apa offer yang sesuai untuk stokis? (Ada contoh)

Saya pernah share benda ini.

Kesetiaan stokis dan cara stokis buat keputusan untuk ambil stok produk hanya pada duit.

Mereka mata duitan. Dan tak ada salah pun. Sebab mereka keluarkan kos untuk beli stok produk kita.

Kos yang besar. Bukan seringgit dua.

.

Jadi apakah offer yang sesuai untuk stokis (dan membantu mereka untuk buat banyak duit?)

Sebagai contoh:

+ Keuntungan setiap jualan produk (Contoh: RM20)

+ HQ akan spend ads RM1,000 sehari untuk stokis dapatkan ejen.

+ Ada seminar 1 kali setiap minggu. Untuk stokis bawa ejen berpotensi. Biar HQ yang tolong close.

Langkah 2 - Mana satu offer yang boleh buatkan stokis rasa tak rugi langsung? (Ada contoh juga)

Sebagai founder, kita kena faham stokis.

Mereka pun manusia juga.

Kalau mereka rasa sangsi dengan offer kita, memang mereka tak akan ambil stok.

Lebih-lebih lagi stokis yang baru first time.

.

Jadi, berdasarkan poin yang pertama, mana satu offer yang buatkan stokis tak rasa rugi langsung?

Contohnya?

+ HQ akan spend ads RM1,000 sehari untuk stokis dapatkan ejen.

Langkah 3 - Untuk offer yang berisiko tinggi pada kita, jangan bagi pada semua orang. (Jangan risau, ada contoh juga)

Jika kita pilih offer sebelum ini, maka kita pun tahu ia risiko yang sangat besar untuk kita.

Bayangkan nak spend RM1,000 sehari untuk marketing.

Nak tolong stokis cari ejen, tapi kita dapat stokis yang langsung tak komited.

.

Jadi di sini kita belajar kawal risiko.

Macam mana? Let me give you one real example (ecewah):

+ Offer: HQ akan spend ads RM1,000 sehari untuk stokis dapatkan ejen.

+ Tawaran ini hanya dibuka dari pukul 8 malam sampai 11:45 malam saja.

+ Hanya stokis yang ambil pakej paling mahal (contoh: RM5,000).

+ Terhad untuk 10 stokis pertama saja.

.

Sekali lagi saya ingatkan, strategi dan taktik di atas hanya contoh saja.

Jangan tiru bulat-bulat.

Brainstorm ikut langkah yang saya kongsikan di atas. Kemudian kawal risiko.

.

Post ini juga bertujuan untuk membantu founder-founder di luar sana faham, bahawa it is possible untuk rekrut stokis guna product launch.

Lebih spesifik, guna strategi Hack A Launch Digital.

Siapa founder yang serius nak belajar dengan saya dan Uncle Tiger selama 7 hari, sila daftar Hack A Launch Digital?

Akhir bulan ini kelas dah nak start.

Takkan nak biar pesaing kita je tahu strategi ini. Kan?

📌 Sila TONTON video dibawah!

Video - Tuan Saif (The Ultimate CEO) guna strategi Hack A Launch untuk buat sales RM1,000,000.

Jumlah members? Bukan sikit. 30,000+ orang yang dah belajar direct under The Ultimate CEO.

Cara dia buat marketing?

Pakai strategi Hack A Launch.

.

Paling best?

3 kali dia tiru strategi Hack A Launch, terciduk teruk.

Rugi. Tak capai target.

Kenapa?

.

Sebab dia cuma tengok apa yang saya dan Uncle buat.

Bukannya datang kelas dan belajar direct.

.

Memandangkan dia memang rapat dengan Uncle, dia pun pergi jumpa direct.

Uncle kalau bab susun strategi launch, memang A.

Saya sendiri pun sampai hari ini tak faham macam mana otak Uncle boleh jadi geliga.

Rasanya sebab makan cengkerik dari kecil.

8 Strategi launch - Sekarang, setiap kali buat launch memang tak lari sales RM250,000 ke RM500,000 setiap minggu.

(Purely kempen marketing untuk cari pelanggan baru. Jadi kos iklan pun sangat besar)

Masa lepak hari itu, katanya spend ads RM10,000 ke RM30,000 sehari itu adalah normal.

.

Saya suka untuk share contoh-contoh strategi yang dia test untuk The Ultimate CEO.

1 – Untuk kes produk ini, agak special. Sebab tak ada offer yang macam Hack A Launch ajar.

(Tak perlu fast action bonus, main bonus dan sebagainya)

2 – Offer produk ini lebih kepada pricing strategy.

3 – Sebab dia pernah test jual harga atas RM99 (RM129, RM149 dan sebagainya).

Tak menjadi. Conversion tak capai target setiap kali buat product launch.

.

4 – Bila tukar kepada RM99, memang setiap kali buat launch boleh convert waiting list kepada 2,500 ke 5,000 customer dalam masa 4 jam.

5 – Benda yang saya suka adalah konsistensi team dia buat marketing.

6 – Bila dah jumpa offer yang berkesan, dia ulang setiap minggu buat launch.

.

7 – Pernah sekali saya sendiri tengok live dia buat sales RM1,000,000 sebulan.

(Tapi kena ingat, with great sales comes with great responsibility and big ads spendIng)

8 – Untuk jadi macam dia, memang kena berani spend besar untuk buat testing.

.

Satu lagi, product development team The Ultimate CEO pun bukan main-main.

Komitmen mereka buat video setiap minggu untuk student yang nak belajar Shopee, ini semua orang tak boleh buat.

Saya sendiri tak boleh. Malas. Haha

Anda bersama dengan 200+ alumni Hack A Launch Digital yang lain untuk membantu anda.

Sebagai contoh?

Apabila alumni ada soalan tentang strategi Hack A Launch, mereka akan dapat bantuan daripada saya sendiri dan Uncle Tiger.

📌 Fast Action Bonus - 40 Pembeli Pertama - Hack A Launch 1 Day Exclusive Class - Bernilai RM2,997

1 – Kami akan buat kelas HAck A Launch selama 1 hari kepada 40 orang pertama yang daftar hari ini.

2 – Dalam kelas ini, kita akan buat sesi R&R (revision & review) untuk upgrade strategi product launch anda.

3 – Kelas ini saja bernilai RM2,997. Tapi untuk 40 orang pembeli pertama, anda akan dapat akses 100% percuma.

4 – Anda juga akan belajar daripada case study product launch kami yang paling latest untuk bisnes kami sendiri dan klien-klien yang lain.

5 – Lokasi dan tarikh kelas akan diberitahu dalam Telegram Group selepas tamat sesi 7 hari kelas online.

Claim diskaun 50% anda sekarang iaitu RM1,997 sahaja (Harga asal: RM5,000)

Isi nama, email dan nombor telefon anda sekarang.

Anda boleh claim diskaun sebanyak 50% (RM1,997 sahaja).

Harga asal: RM5,000.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi Tuan Raouf di 012-6328501

×
×

Cart